Project Dahliablok zorgt voor 32 nieuwe woningen en een groene impuls voor Bloemhof

De gemeente Rotterdam heeft ontwikkelaar Stevast Baas & Groen aangewezen als winnaar voor het project Dahliablok in de wijk Bloemhof. Stevast zal naar verwachting eind volgend jaar beginnen met de bouw van de woningen. Met het plan Bomen voor Bloemhof zullen 32 woningen beschikbaar komen als koopwoning in het middensegment en wordt een groene impuls gegeven aan de wijk.

Bomen voor Bloemhof
Met het plan Bomen voor Bloemhof wordt invulling gegeven aan de woningbouwopgave van de huidige tijd met een hoogwaardige, gezonde woonomgeving voor gezinnen, hoge duurzaamheids­ambities, aandacht voor circulariteit, natuurinclusiviteit, klimaat­adaptatie en de energietransitie, waarbij het unieke DNA van Bloemhof het uitganspunt is geweest voor het ontwikkelen van een bijzonder bouwblok.

Bomen voor Bloemhof voorziet in een maximaal groen woongebied en toont dit ook in de straat. Waar de bloemen voor Bloemhof nu op de gevel van de te slopen bebouwing zijn geschilderd, zijn ze straks in het echt te zien door de grote poort die uitzicht geeft op de groene binnentuin. Het unieke binnen gebied nodigt uit tot samen leven en betrokkenheid bij je omgeving. De beleving en zichtbaarheid van groen voor de bewoners van het blok, maar ook voor de wijk, is consequent doorgevoerd als uitgangspunt van het ontwerp. Dit zorgt voor een unieke uitwerking van de woningen in het gesloten bouwblok, maar ook van de gevels in de straat.

Selectie
Voor de aanbesteding van het Dahliablok werd door de gemeente een meervoudig onderhandse aanbesteding uitgeschreven. De inzending van Stevast werd door de beoordelingscommissie beoordeeld als beste en meest passende plan voor deze locatie. Stevast ontwikkelde eerder in Rotterdam onder andere het Remisehof aan de Laan op Zuid en De Perken in Hoogvliet. “Wij zijn blij en trots dat we verder mogen met deze uitdagende opgave. Wij staan klaar om samen met de gemeente invulling te geven aan deze bijzondere locatie en zo weer een mooi stukje stad te kunnen toevoegen.”, zegt Joëlle Smit-Graafland, directeur bij Stevast. Het team dat met veel energie gewerkt heeft aan het winnende plan bestaat, naast Stevast, uit architectuurstudio AAAN, landschapsbureau MAAK Space en bouwfysisch adviseur Merosch.

Nu de gunning definitief is kunnen de gemeente en Stevast aan de slag met de uitwerking van het plan en de voorbereidingen van de bouw.