Start bouw De Perken te Hoogvliet

Na een succesvolle verkoop gaat de bouw van De Perken in Hoogvliet nu echt van start en zullen er 14 woningen aan de Traviataweg en 24 woningen aan de Haifaweg worden gerealiseerd.

Op woensdag 30 juni aanstaande om 15.30 uur zal wethouder Bas Kurvers namens de gemeente Rotterdam de start van de bouw inluiden door het slaan van een officiƫle paal. Vanwege de noodzakelijke voorbereiding en de tot voorkort geldende coronamaatregelen kunnen de kopers hier helaas nog niet live bij aanwezig zijn. Voor de kopers van De Perken zal op een later moment alsnog een feestelijk moment georganiseerd worden.

De prijsvraag vanuit Gemeente Rotterdam
In augustus 2019 heeft Stevast Baas & Groen de prijsvraag gewonnen voor de ontwikkeling van de woningen aan de Haifaweg en Traviataweg in Hoogvliet. Stevast Baas en Groen heeft met name ingezet op de kwaliteit, duurzaamheid en energiezuinigheid van de woningen. Zo zijn de woningen onder andere voorzien van zonnepanelen, gebalanceerde ventilatie met warmteterugwinning, triple beglazing, groene gevels en opvang en gebruik van regenwater. De woningen zijn energieneutraal en duurzaam.

De Perken
Bij De Perken is aandacht besteed aan een duurzaam en groen woonconcept waarbij gebruik is gemaakt van een moderne architectuur (ontwerp: Klunder Architecten). De groene gevels zijn kenmerkend voor dit project. Speciale aandacht is gegeven aan het toepassen van de juiste beplanting door de Stijlgroep zodat het gehele jaar sprake is van een levendig gevelbeeld.

De realisatie van De Perken is een samenwerking van: Gemeente Rotterdam, Stevast Baas & Groen BV, Klunder Architecten, De Stijlgroep.

De woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Frans Vink en Zonen BV.

Projectwebsite: www.deperken.nl