Start bouw Het Pauwenhof te Zaandam

Donderdagmiddag sloeg wethouder Wessel Breunesse samen met ontwikkelaar Stevast een officiële paal van woningbouwproject Het Pauwenhof. Aan de Pauwenven in Zaandam komen in totaal 43 woningen. 

Op donderdag 30 juni heeft wethouder Wessel Breunesse namens de gemeente Zaanstad de start van de bouw inluiden door het slaan van een officiële paal. Om de succesvolle verkoop en de start van de bouw van de 29 koopwoningen en 14 vrije sector huurwoningen een feestelijk tintje te geven is vervolgens met alle kopers en betrokkenen getoost op de start van het project en een voorspoedige bouwperiode.

Het Pauwenhof

De nieuwbouwontwikkeling Het Pauwenhof is ontwikkelt door Stevast Baas & Groen. Het plan is ruim opgezet met veel groen en de Gouw om de hoek. Hier ervaar je ruimte, maar is het centrum van Zaanstad bereikbaar op slechts 10 minuten fietsen. De groene- en waterrijke omgeving van het Darwinpark en Vijfhoekpark is perfect om te spelen, te wandelen en te genieten van de buitenlucht.

In dit project worden 29 koopwoningen en 14 levensloopbestendige vrije sector huurwoningen gerealiseerd. De 3-laagse koopwoningen, worden compleet met keuken en badkamer opgeleverd en zijn zeer riant van opzet en hebben een royale achtertuin.  De huurwoningen hebben een slaap- en badkamer op de begane grond en zijn daarmee uitermate geschikt om bewoond te worden door senioren. De huurwoningen hebben een kleine privé achtertuin grenzend aan de gezamenlijke binnentuin. Alle woningen zijn energieneutraal.

Wethouder Breunesse: ‘Ik ben blij met deze ontwikkeling: een waardevolle toevoeging aan de diversiteit van de woningen in Poelenburg.’

Alle 29 koopwoningen zijn verkocht. De Rentmeester Vastgoedmanagement, verhuurder van de huurwoningen, verwacht dat de woningen eind 2022/begin 2023 in de verhuur zullen gaan. Vanaf dan zal er ook meer informatie beschikbaar zijn.

De woningen worden gebouwd door KBK Bouw BV.

ZOA
Tijdens de feestelijke gebeurtenis heeft Stevast ook een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Mede met het geld dat door