Start bouw Veersepoort 5 te Middelburg grondgebonden woningen

Op de locatie van het voormalige sportcomplex aan de Nassaulaan te Middelburg is donderdag 15 februari 2023 de officiële paal geslagen voor de 75 grondgebonden woningen in het project Veersepoort 5.
Samen met de kopers en genodigden heeft de heer J. Louws (wijkwethouder van Veersepoort en locoburgemeester van de gemeente Middelburg) de start van de bouw ingeluid.
Dit gebeurde met een feestelijke handeling rondom de officiële heipaal. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw. Onder het genot van een hapje en drankje werd gezellig nagepraat.

Veersepoort 5 
Het project Veersepoort 5 is een nieuwbouwproject van Stevast Baas & Groen B.V. uit Capelle aan den IJssel.
De bouw van Veersepoort 5 wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Zuid BV uit ‘s-Hertogenbosch.
In totaal worden 108 woningen in Veersepoort 5 gerealiseerd. Naast de 75 grondgebonden woningen worden ook 33 appartementen gebouwd.

Op deze plek aan de Nassaulaan bevond zich vroeger het sportcomplex en de atletiekbaan voor hardloopwedstrijden van Dynamica. Stevast Baas & Groen heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Middelburg en architectenbureau AHH uit Amsterdam, op deze plek een onderscheidend en comfortabel nieuwbouwproject ontwikkeld.
Veersepoort 5 ligt op loopafstand van het historische centrum van Middelburg. In de directe omgeving bevinden zich bovendien winkels, scholen, sportfaciliteiten. Ook het openbaar vervoer is binnen handbereik.

In veersepoort 5 worden 33 luxe appartementen, 38 Hofwoningen en 37 Stadvilla’s gebouwd. Van de hofwoningen zullen er 9 te huur worden aangeboden in het middensegment.

De woningen kennen een grote diversiteit in afmeting, indeling en prijs. Dit maakt Veersepoort 5 aantrekkelijk voor verschillende doelgroepen.
De Stadvilla’s en appartementen zijn uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Alle grondgebonden woningen in het plan worden energieneutraal gerealiseerd, en alle appartementen zijn bijna allemaal energieneutraal.

De bouw van de grondgebonden woningen is nu officieel gestart. Naar verwachting worden de eerste woningen en appartementen begin 2024 opgeleverd.

Schenking aan ZOA
Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is er door Stevast Baas & Groen een cheque overhandigd aan ZOA.
ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolgd van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen.
Mede met het geld dat is geschonken kan ZOA met de wederopbouw beginnen van diverse huizen in Oekraïne.

Geïnteresseerden
De verkopend makelaars, Schinkel de Weerd en Sinke Komejan, hebben inmiddels alle grondgebonden woningen verkocht. Er zijn momenteel nog drie appartementen beschikbaar, waarvan één penthouse.
Via www.veersepoort5.nl kunnen geïnteresseerden het beschikbare aanbod bekijken en hun interesse kenbaar maken. Zij worden dan door de makelaars van het project benaderd.
Voor verhuur van de huurwoningen van Veersepoort 5 kunnen geïnteresseerden zich melden bij de verhuurder: De Rentmeester Vastgoedmanagement via www.de-rentmeester.com