Start bouw Veersepoort 5 te Middelburg

Start bouw Veersepoort 5 te Middelburg 

Op de locatie van het voormalige sportcomplex aan de Nassaulaan te Middelburg is donderdag 24 november de officiële paal geslagen voor de 33 nieuwe appartementen in het project Veersepoort 5. Samen met de kopers en genodigden heeft de heer J. Louws, Wijkwethouder van Veersepoort en locoburgemeester van  de gemeente Middelburg, de start van de bouw ingeluid. Dit gebeurde met een feestelijke handeling rondom de officiële heipaal. Na dit feestelijke moment is er getoost op een voorspoedige bouw en werd er, onder het genot van een hapje en drankje, gezellig nagepraat.

Veersepoort 5

Het project Veersepoort 5 is een nieuwbouwproject van Stevast Baas & Groen B.V. uit Capelle aan den IJssel.

In totaal worden 108 woningen in Veersepoort 5 gerealiseerd. Naast de 33 appartementen worden ook 75 grondgebonden woningen gebouwd.

Op deze plek aan de Nassaulaan bevond zich vroeger de atletiekbaan voor hardloopwedstrijden van Dynamica en het bijbehorende sportcomplex. Stevast Baas & Groen heeft in nauwe samenwerking met gemeente Middelburg en architectenbureau AHH uit Amsterdam op deze plek een onderscheidend en comfortabel nieuwbouwproject ontwikkeld. Veersepoort 5 ligt op loopafstand van het historische centrum van Middelburg en in de directe omgeving bevinden zich bovendien winkels, scholen, sportfaciliteiten en ook het openbaar vervoer is binnen handbereik.

 

In Veersepoort 5 worden naast de 33 luxe appartementen ook 38 Hofwoningen en 37 Stadsvilla’s gebouwd. Negen van de Hofwoningen zullen te huur worden aangeboden in het middensegment.

De woningen kennen een grote diversiteit in grootte, indeling en prijs, wat Veersepoort 5 aantrekkelijk maakt voor verschillende doelgroepen. De Stadsvilla’s en appartementen zijn daarbij uitermate geschikt als levensloopbestendige woningen. Alle grondgebonden woningen in het plan worden energieneutraal gerealiseerd en alle appartementen zijn bijna energieneutraal. De bouw van de appartementen is nu officieel gestart. In februari wordt gestart met de heiwerkzaamheden van de grondgebonden woningen. Naar verwachting worden de eerste woningen en appartementen begin 2024 opgeleverd. De bouw van Veersepoort 5 wordt uitgevoerd door Dura Vermeer Bouw Zuid BV uit ’s-Hertogenbosch.

 

Schenking aan ZOA

Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is er door Stevast Baas & Groen een cheque overhandigd aan ZOA. ZOA is een non-profitorganisatie die mensen ondersteunt die lijden als gevolg van een gewapend conflict of natuurramp door hen te helpen hun bestaan opnieuw op te bouwen. Mede met het geld dat is geschonken kan ZOA diverse huizen in Oekraïne winterklaar maken.

 

Geïnteresseerden

De verkopend makelaars, Schinkel de Weerd en Sinke Komejan hebben inmiddels alle grondgebonden woningen verkocht. Er zijn momenteel nog vier appartementen beschikbaar waarvan één penthouse. Via www.veersepoort5.nl kunnen geïnteresseerden het beschikbare aanbod bekijken en hun interesse kenbaar maken. Zij worden dan door de makelaars van het project benaderd.

Voor verhuur van de huurwoningen van Veersepoort 5 kunnen geïnteresseerden zich melden bij de verhuurder: De Rentmeester Vastgoedmanagement via www.de-rentmeester.com.